O avtorju

Pisatelj dr. Samo JavornikDr. Samo Javornik je doktor ekonomskih znanosti, član častnega združenja Beta Gamma Sigma (BGS) in prejemnik mednarodnega priznanja za sholastične dosežke. Po študiju na Indiana University School of Business je diplomiral in magistriral na Ekonomski fakulteti, kjer je končal tudi magistrski študij, smer poslovna politika in organizacija ter doktorat s področja ocenjevanja vrednosti intelektualnega kapitala. Leta 1992 je pridobil licenco za vrednotenje podjetij, leta 1998 pa tudi strokovni naziv pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij, ki ga podeljuje Slovenski inštitut za revizijo. Je avtor programskih paketov za ocenjevanje vrednosti podjetij in finančno načrtovanje ter izbor naložb vzajemnih skladov. Njegovo področje specializacije je poslovno in finančno prestrukturiranje podjetij. Kot zunanji predavatelj sodeluje v podiplomskih programih FELU MBA in IMB na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Je predsednik Odbora sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti ter predsednik Strokovnega sveta na Slovenskem inštitutu za revizijo. Od leta 2015 opravlja funkcijo direktorja družbe REGIA GROUP d.d.

Dr. Samo Javornik

Dr. Samo Javornik je mojster Usui Reiki 3. stopnje in mojster mitološkega tarota. Zaključil je diplomski študij psihološke astrologije ter diplomiral s tematiko karma v horoskopu. Njegove knjigi Karma v horoskopu 1 in Karma v horoskopu 2 sta izšli leta 2018, knjiga Samooklicani – krvave sledi HŠPjevcev pa leta 2020.
Knjige so izšle pri založbi Primus.

Glasbena skupina FolkRola

Dr. Samo Javornik je tudi vodja glasbene skupine FolkRola, ki je nase prvič vidneje opozorila s pesmijo Maruška, s katero je v Oddaji RTV Slovenija ORION oktobra leta 2000 gladko zmagala. Očitno se je pri telefonskem glasovanju njihovim poslušalcem iz domačega okolja, t. j. Koroške in Štajerske, pridružila še množica novih simpatizerjev, saj so po številu glasov ostale konkurente prehiteli z velikim naskokom. Kot zmagovalci oktobrske oddaje so se uvrstili tudi v majsko finalno oddajo ORION in tudi tokrat so jih telefonski glasovalci dobro podprli, poleg tega pa je strokovna žirija Samu Javorniku dodelila nagrado za najboljše besedilo.

Glasbena skupina FolkRola in dr. Samo JavornikPo uspehu na Orionu so se predstavili še na Slovenski popevki 2001 na Ljubljanskem gradu. Nagrade sicer ni bilo, a pesem Danes je naletela na dober odziv tako v strokovnih glasbenih krogih kot med poslušalci. Sledile so še tri Slovenske popevke: Slovenska popevka 2004 s pesmijo Veter z Juga, Slovenska popevka 2006 s skladbo Razuzdaj konje (Sreča) in Slovenska popevka 2009 s skladbo Stara kitara. Vmes še dva festivala za izbor evrovizijske pesmi EMA: EMA 2004 s pesmijo Ujemi me in EMA 2007 s pesmijo 19XX. Fantje so bili štirikrat gostje festivala Narečna popevka: 2003, 2004, 2006 in 2010 s pesmimi Gra prnas na Koroškem (zasedli so drugo mesto), Tumasti Ožbi, Vse se meja in Ambart Dečva. Vmes so se ustavili še na jubilejnem 25. Festivalu Melodij morja in sonca (MMS) l.2003 s pesmijo Polna luna, kjer so zasedli tretje mesto in na festivalu v Kostelu 2009 s pesmijo Pumpardon.